U bent hier : Wie zijn wij > Persberichten

België

 
   |   1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10   |   11   |   12   |   13   |   14   |   15   |   16   |   17   |   18   |   19   |   20   |   21   |   22   |   23   |   24   |

HomeTech 2004: FRITEL zorgt voor wereldpremière met ACC System®

Elektro.be - 08.03.2004

Op de voorbije internationale beurs HomeTech 2004 in het Duitse Keulen pakte FRITEL uit met een aantal premières: het gepatenteerde ACC System® en de eerste friteuses met een scharnierend kunststof filterdeksel gecombineerd met een metalen mantel.


Op de voorbije internationale beurs HomeTech 2004 in het Duitse Keulen pakte FRITEL uit met een aantal premières: het gepatenteerde ACC System® en de eerste friteuses met een scharnierend kunststof filterdeksel gecombineerd met een metalen mantel.

Knapperige frieten
Het Automatic Condensation Collector System® zorgt ervoor dat het condensatiewater wordt opgevangen in een opvangbakje van zodra het filterdeksel wordt geopend.
Doordat de olie gevrijwaard is van het condensatiewater blijven de frietjes knapperig.

Opvang voor 30 bakbeurten
Het ACC System® is een volledig automatisch systeem: bij het openen van het deksel zie je meteen de hoeveelheid condensatie. Het opvangbakje - dat de condens opvangt over de volledige breedte van het filterdeksel - kan tot maximaal 30 bakbeurten gebruikt worden. Het blijft steeds horizontaal staan, ongeacht of het deksel gesloten is of open.

Het opvangbakje is eenvoudig te reinigen met een doekje of kan samen met het filterdeksel in de vaatwasser geplaatst worden.

De modellen die zijn uitgerust met het ACC System® zijn de volgende:

* TURBO SF® 4210
* TURBO SF® 4260
* TURBO SF® 4245
* TURBO SF® 4275
* TURBO SF® 4351

Tendens naar metaal
De modellen TURBO SF® 4245 en TURBO SF® 4275 hebben beiden een scharnierend filterdeksel in kunststof met kijkvenster en het ACC System®. Bovendien spelen de nieuwe toestellen in op de tendens naar metaal: ze zijn voorzien van een metalen mantel in zilvergrijs metallic met COOL TOUCH handgrepen.

Achthoekige kuip
De TURBO SF® 4245 beschikt, net zoals de friteuse TURBO SF® 4210, over een achthoekige kuip. De achtvoudige vorm verhoogt het gebruiksgemak en de elegantie. De achthoekige vorm (gedeponeerd model) combineert de voordelen van een ronde friteuse met die van een rechthoekige friteuse: de frietjes zijn eenvoudiger over te gieten in een kom, en de friteuse is makkelijker op te bergen in de keukenkast.

TURBO SF® System
Alle FRITEL friteuses zijn voorzien van het revolutionaire TURBO SF® (Safe Fryingj) System. Dit gepatenteerde systeem - dat na twee jaar intensief onderzoek in 2001 op de markt kwam - biedt heel wat voordelen. Zo verloopt het bakproces tot 50 % sneller. Dankzij het snellere bakproces is er minder vetopname. Ook is er geen risico meer op gevaarlijke spatten.

Friteuses met het TURBO SF® System hebben overigens een speciale stand voor het smelten van vast frituurvet.

Friteuses - Blijvend succesvol

Elektrovisie - maart 2004 - Nr. 2

Je zou zo onderhand verwachten dat alle Belgen stilaan in het bezit zijn van een friteuse en dat de verkoop hiervan dus elk jaar achteruitgaat, maar da's verkeerd gegokt. Jaarlijks vinden een kleine 300.000 elektrische friteuses hun weg naar de Belgische consument. En dat aantal blijft vrijwel gelijk, jaar na jaar. Overigens: wie dacht dat er geen evolutie zit in dit toestel, die heeft het mis! De voorbije jaren zijn er nogal wat technische verbeteringen ingevoerd, soms zijn dat Belgische uitvindingen en da's eigenlijk ook logisch want: waar zit de grootste expertise inzake frietjes? Juist!


Je zou zo onderhand verwachten dat alle Belgen stilaan in het bezit zijn van een friteuse en dat de verkoop hiervan dus elk jaar achteruitgaat, maar da's verkeerd gegokt. Jaarlijks vinden een kleine 300.000 elektrische friteuses hun weg naar de Belgische consument. En dat aantal blijft vrijwel gelijk, jaar na jaar. Overigens: wie dacht dat er geen evolutie zit in dit toestel, die heeft het mis! De voorbije jaren zijn er nogal wat technische verbeteringen ingevoerd, soms zijn dat Belgische uitvindingen en da's eigenlijk ook logisch want: waar zit de grootste expertise inzake frietjes? Juist!

Koud
Twee belangirjke verbeteringen zagen hier de voorbije jaren het levenslicht: koude buitenwanden voor meer veiligheid en een koude zone in de friteuse voor ondermeer een langer goed blijven van de olie. Die koude zone is een Belgische uitvinding, maar verschillende bedrijven betwisten onder mekaar wie er nu eigenlijk eerst met dat idee kwam. Hoe dan ook, de frituurolie blijft dankzij die koude zone langer zuiver en het is tegelijk ook makkelijker om de friteuse te reiniger. Het verwarmingselement is hier immers niet verwerkt in de wand van de friteuse, maar hangt direct in de olie. Deze warmt sneller op en onder het verwarminselement ontstaat een "koude" zone, waar de bakresten neerdalen en de olie aldus (tot driemaal, zegt men bij FRITEL) langer vers blijft.

Reinigen
Da's ook een punt waar de fabrikanten de laatste tijd nogal wat aandacht aan besteden, zelfs patent nemen op bepaalde oplossingen die zorgen voor een makkelijker reiniging van het toestel. Allereerst zijn er uiteraard de uitneembare kuipen, die terecht kunnen in de vaatwasser. Maar daarnaast is het ook handig, indien andere onderdelen zoals het verwarmingselement beschermd worden tegen oliespatten, door middel van een afdekplaat bijvoorbeeld. Of indien de hoeken afgeschermd worden.

Geur
Doorheen de jaren, hebben tal van fabrikanten diverse, meer of minder afdoende technieken ontwikkeld om de frituurgeur zoveel mogelijk te beperken. Gesloten friteuses met kijkvenster, ingenieuze condensatiesystemen die de bakstoom en tegelijk de geur "meenemen" naar een condensatiebakje, of gewoon filters die naderhand in de vaatwasser terecht kunnen. Nu goed, op een bepaald moment moet je natuurlijk die frietjes uit de friteuse halen en dan ontsnapt er uiteraard enige geur. Een goede dampkap blijft hier dan ook nuttig.

Friteuse zijn dus een constante in het elektrogebeuren en het is aangenaam voor de consument, indien u 'm niet alleen de keuze biedt, maar indien u ook enige zinnige uitleg kan geven over de eigenschappen van die toestellen. U weet wel: de deskundige vakman, dat bent u immers!

Doordacht achthoekig design

Electro-verkoop, Jg. 38, oktober 2003

Met de nieuwe friteuses 3240 (3L) en 3440 (4L) geeft FRITEL een nieuwe dimensie aan het friteuselandschap. Beide friteuses zijn niet alleen uitgevoerd in dé trendy kleuren metallic zilver en metallic antracietgrijs, ze combineren bovendien de voordelen van de ronde en van de rechthoekige friteuses!


Achthoekig
Het unieke design met een achthoekige kuip (gedeponeerd model) biedt het gebruiksgemak van de ronde friteuse: de frietjes kunnen heel eenvoudig overgegoten worden in een kom.
De geslaagde achthoekige vorm biedt eveneens het grote voordeel van de rechthoekige friteuse: hij neemt weinig plaats in en is zeer eenvoudig op te bergen in de kast!

TURBO SF® System
Uiteraard beschikken deze nieuwe 'Koude Zone' friteuses ook over het gepatenteerde TURBO SF® systeem, waardoor de frietjes tot 50% sneller klaar zijn! Dankzij dit snelle bakproces wordt minder vet opgenomen: het TURBO SF® System zorgt dus ook voor uw gezondheid.
TURBO SF® System is bovendien veiliger, want gevaarlijke spatten behoren definitief tot het verleden.
Tenslotte is er ook een speciale smeltstand voor het smelten van vast frituurvet.

Wie deze friteuse nog beter wil leren kennen kan terecht op de website van FRITEL. Op deze site kan je dit knappe toestel zelfs winnen, dus surf snel naar www.fritel.com.

Fritel breekt overwicht van grote merken

De Standaard - 8 augustus 2003

Kleine elektrische huishoudtoestellen made in Belgium, zijn een zeldzaamheid geworden. De Fritel-friteuse vormen hierop een uitzondering. Achter Fritel schuilt het Limburgse familiebedrijf NV van Ratingen. Sinds 1991 produceert van Ratingen in Limburg met almaar meer succes friteuses. Vandaag heeft Fritel al 35 procent van de Belgische friteusemarkt in handen, terwijl het in Nederland alleen Philips moet laten voorgaan.


De 30-jarige bedrijfsleider, Cindy van Ratingen, die na haar rechtenstudies aan de KU Leuven in het bestuur van het bedrijf kwam, verwacht dat Fritel onder meer door de opkomst van de diepvriessnacks en de fun-cultuur aan het begin staat van een sterke groei op alle Europese markten en daarbuiten. De grote sterkte van de Belgische friteusemaker is de zeer snelle productvernieuwing door voortdurend onderzoek en ontwikkeling, dat volledig gebeurt in een eigen afdeling en eigen labo's. Vandaag is van Ratingen vooral friteusemaker, maar toen Joseph van Ratingen in 1974 zijn bedrijf oprichtte, was dat voornamelijk om Europese huiselektromerken op exclusieve basis te verdelen op de Belgische markt. Van Ratingen is vandaag trouwens nog altijd verdeler van een reeks exclusieve en kwalitatieve merken uit vooral Duitsland en Zwisterland. Vanaf het prille begin was het uitgangspunt van Joseph van Ratingen om uitsluitend hoogkwalitatieve toestellen en merken te verdelen. Met de eenmaking van de Europese markt die misschien kon leiden tot een meer transparante markt, groeide de vrees dat de toekomstkansen van exclusieve invoerders van elektrische huishoudtoestellen uitgehold konden worden. Verder werd het ook steeds duidelijker dat de grote winkelketens almaar belangrijker werden. Deze tendens was ook te merken in de ons omringde landen. De winkelketens breidden zich over de landsgrenzen heen uit. Het was te verwachten dat deze groepen zich in de nabije toekomst rechtstreeks bij de fabrikant zouden bevoorraden en daardoor zou het voortbestaan van de firma van Ratingen bedreigd kunnen worden. Van Ratingen mocht evenmin blind zijn voor het feit dat verdere groei niet meer mogelijk zou zijn indien een groot deel van de markt, zoals de grote winkelketens en andere grote spelers, zou wegvallen. Een cruciale wijziging drong zich op. Zelf friteuses gaan produceren was het alternatief. Het toeval zorgde ervoor dat Joseph van Ratingen in contact kwam met de wereld van de "friteuse met de koude zone". Dit waren friteuses die hoofdzakelijk gebruikt werden in de horecasector. Uit verder onderzoek bleek dat een dergelijke friteuse merkelijk beter bakresultaten oplevert dan de traditionele friteuses die tot dan toe op de consumentensector te koop waren. Zo bleek bij een friteuse met koude zone de opwarming van de frituurolie veel sneller te zijn dan bij de traditionele friteuses, aangezien de weerstand direct in contact komt met de frituurolie. Een tweede voordeel is dat de bakrestjes naar de bodem zakken en niet meer verbranden, zodat de olie langer zuiver blijft, tot zelfs driemaal langer dan bij een traditionele friteuse. Ook het bakproces is veel sneller dan bij een traditionele friteuse. Ten slotte is er het grote voordeel dat friteuses met koude zone volledig uit elkaar genomen kunnen worden, zodat de kuip, die meestal in inox is, grondig gereinigd kan worden. De kuip kan zelfs in de vaatwasser. En dat ervaren vele huisvrouwen als een grote opluchting, zelfs een verlossing. Het grote probleem was echter de verkoopprijs. De onderdelen van een friteuse met een koude zone waren stuk voor stuk veel duurder dan die van de traditionele friteuses. Dus begon ze een ware zoektocht om friteuses met koude zone op de markt te kunnen aanbieden aan een betaalbare commerciële verkoopprijs. In 1991 lanceerde de firma van Ratingen dan haar eerste betaalbare friteuse met koude zone voor de consument, onder de merknaam Fritel. De merknaam moest voor de consument meteen de link leggen met frietjes, en bovendien moest het een naam zijn die goed uitspreekbaar was in het Nederlands, het Frans, het Duits en het Engels. Met de lancering van Fritel had Limburg overigens plots twee friteusemakers binnen de provinciegrenzen. In Tongeren produceerde Nova eveneens frietketels voor de consumentenmarkt. Aanvankelijk was Fritel wel het kleine broertje van Nova. Maar daar kwam heel snel verandering in. Terwijl Nova het in de jaren negentig almaar moeilijker kreeg, ging het Fritel voor de wind. In 1997 werd Fritel marktleider in België en nog een jaar later kreeg het in Nederland een onderscheiding: "Goedgekeurd, Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen' van het Keurmerkinstituut Konsumentenproducten. Deze onderscheiding geniet een grote naambekendheid (98 procent) en wordt bovendien beschouwd als een blijk van grote waardering omdat het Keurmerkinstituut heel spaarzaam omspringt met zo'n onderscheiding. Fritel was de eerste, en blijft tot op heden de enige friteuse die deze onderscheiding heeft gekregen. Sinds 1997 volgen de vernieuwingen aan de Fritel-friteuse elkaar in snel tempo op. In 1997 werd het gepatenteerde Click System ontwikkeld waardoor het voor de eerste keer mogelijk was om een koude zone friteuse uit te rusten met een perfect sluitend filterdeksel. In het jaar 1999 ontwikkelden de ingenieurs van Fritel het eveneens gepatenteerde Covering System waardoor het verwarmingselement afgedekt wordt en er geen vuile hoeken in de kuip meer zijn. In 2001 volgde een nieuwe uitvinding met het Turbo Safe frying –systeem. Daardoor is het bakproces tot 50% sneller dan bij andere friteuses. Bovendoen controleert dit systeem de koude zone volledig, zodat er geen gevaarlijke spatten meer zijn en laat het toe om vast frituurvet te smelten in een koude zone friteuse. Alleen bij Fritel is bakken met vast vet mogelijk. Fritel toonde meteen aan dat een Europese producent van huishoudelektrotoestellen nog toekomst heeft. En dat terwijl het en der in Europese producenten aan het vechten waren om het hoofd boven water te houden of zwaar te lijden hadden onder de concurrentie vanuit Azië. De oplossing van Fritel: alles zetten op ontwikkeling en onderzoek onder het eigen dak, en de productie van de friteuse uitbesteden. Dertig procent van de omzet in friteuses wordt overigens gerealiseerd in het buitenland. Fritel exporteert naar een rist Europese landen zoals Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Zwitserland en Portugal en zelfs naar zeer exotische bestemmingen zoals Thailand. In dit Aziatische land is een Fritel zelfs een statussymbool geworden, stelt Joseph van Ratingen. Volgens dochter Cindy staat Fritel voor de combinatie van hoge kwaliteit, gebruik- en onderhoudsvriendelijkheid, betrouwbaarheid, design en de hogere prijsklasse. Zij is er trots op dat in Nederland Fritel de 'Rolls Royce onder de friteuses' wordt genoemd. En de Fritel wordt ook op die manier door de winkeliers aan de consumenten verkocht. Wat de toekomst zal brengen? Cindy laat meteen verstaan dat Fritel op eigen kracht wil blijven groeien. Streefdoel is een jaarlijkse groei van Fritel tussen 10 en 20 procent. 'Natuurlijk zijn er al enkele grote merken komen vragen of wij geen interesse hadden om voor hen een friteuse te ontwerpen en te produceren, wat zou resulteren in een order van honderdduizenden friteuses'. Maar Cindy van Ratingen is niet geïnteresseerd in dergelijke voorstellen die voor een explosieve, maar onzekere e, korte groei zouden kunnen zorgen. Cindy van Ratingen zet zelfzeker de groeilijnen voor Fritel uit. Haar absolute prioriteit, naast kwaliteitsbewaking, is dat de consumenten en haar klanten onder alle omstandigheden tevreden zijn over hun Fritel-friteuse. 'Ik sta erop dat elke brief van een consument die een Fritel in huis heeft binnen de 48 uur wordt beantwoord', zegt ze. En om te weten wat de consument nu echt vindt van de friteuse, legt Cindy van Ratingen niet enkel haar oor te luister bij haar verkopers en de handelaars maar ook bij de consumenten zelf. Zeker een keer per maand trekt ze er zelf op uit om in elektrowinkels het gebruik van de Fritel te demonstreren. Het verleden heeft de familie van Ratingen geleerd dat er goed geluisterd moet worden naar de consument. Zo bleken de consumenten zich in de jaren 1991 tot 1998 voornamelijk aangetrokken te voelen tot Fritel omwille van de onderhoudsvriendelijkheid. Inmiddels is de onderhousvriendelijkheid een algemeen goed geworden en wil de huidige consument sneller, gezonder en veiliger frituren. En daar speelt Fritel met de innovaties van de jongste jaren op in.

Fritel breekt overwicht van grote merken

De Standaard - Vrijdag 08 augustus 2003

De friteuses van Fritel staan amper twaalf jaar in de rekken van elektrozaken. Maar dat volstond om de grote merken het vuur aan de schenen te leggen.


Kleine elektrische huishoudtoestellen made in Belgium, zijn een zeldzaamheid geworden. De Fritel-friteuse vormen hierop een uitzondering. Achter Fritel schuilt het Limburgse familiebedrijf NV van Ratingen. Sinds 1991 produceert van Ratingen in Limburg met almaar meer succes friteuses. Vandaag heeft Fritel al 35 procent van de Belgische friteusemarkt in handen, terwijl het in Nederland alleen Philips moet laten voorgaan. De 30-jarige bedrijfsleider, Cindy van Ratingen, die na haar rechtenstudies aan de KU Leuven in het bestuur van het bedrijf kwam, verwacht dat Fritel onder meer door de opkomst van de diepvriessnacks en de fun-cultuur aan het begin staat van een sterke groei op alle Europese markten en daarbuiten. De grote sterkte van de Belgische friteusemaker is de zeer snelle productvernieuwing door voortdurend onderzoek en ontwikkeling, dat volledig gebeurt in een eigen afdeling en eigen labo's. Vandaag is van Ratingen vooral friteusemaker, maar toen Joseph van Ratingen in 1974 zijn bedrijf oprichtte, was dat voornamelijk om Europese huiselektromerken op exclusieve basis te verdelen op de Belgische markt. Van Ratingen is vandaag trouwens nog altijd verdeler van een reeks exclusieve en kwalitatieve merken uit vooral Duitsland en Zwitserland. Vanaf het prille begin was het uitgangspunt van Joseph van Ratingen om uitsluitend hoogkwalitatieve toestellen en merken te verdelen. Met de eenmaking van de Europese markt die misschien kon leiden tot een meer transparante markt, groeide de vrees dat de toekomstkansen van exclusieve invoerders van elektrische huishoudtoestellen uitgehold konden worden. Verder werd het ook steeds duidelijker dat de grote winkelketens almaar belangrijker werden. Deze tendens was ook te merken in de ons omringde landen. De winkelketens breidden zich over de landsgrenzen heen uit. Het was te verwachten dat deze groepen zich in de nabije toekomst rechtstreeks bij de fabrikant zouden bevoorraden en daardoor zou het voortbestaan van de firma van Ratingen bedreigd kunnen worden. Van Ratingen mocht evenmin blind zijn voor het feit dat verdere groei niet meer mogelijk zou zijn indien een groot deel van de markt, zoals de grote winkelketens en andere grote spelers, zou wegvallen. Een cruciale wijziging drong zich op. Zelf friteuses gaan produceren was het alternatief. Het toeval zorgde ervoor dat Joseph van Ratingen in contact kwam met de wereld van de "friteuse met de koude zone". Dit waren friteuses die hoofdzakelijk gebruikt werden in de horecasector. Uit verder onderzoek bleek dat een dergelijke friteuse merkelijk beter bakresultaten oplevert dan de traditionele friteuses die tot dan toe op de consumentensector te koop waren. Zo bleek bij een friteuse met koude zone de opwarming van de frituurolie veel sneller te zijn dan bij de traditionele friteuses, aangezien de weerstand direct in contact komt met de frituurolie. Een tweede voordeel is dat de bakrestjes naar de bodem zakken en niet meer verbranden, zodat de olie langer zuiver blijft, tot zelfs driemaal langer dan bij een traditionele friteuse. Ook het bakproces is veel sneller dan bij een traditionele friteuse. Ten slotte is er het grote voordeel dat friteuses met koude zone volledig uit elkaar genomen kunnen worden, zodat de kuip, die meestal in inox is, grondig gereinigd kan worden. De kuip kan zelfs in de vaatwasser. En dat ervaren vele huisvrouwen als een grote opluchting, zelfs een verlossing. Het grote probleem was echter de verkoopprijs. De onderdelen van een friteuse met een koude zone waren stuk voor stuk veel duurder dan die van de traditionele friteuses. Dus begon ze een ware zoektocht om friteuses met koude zone op de markt te kunnen aanbieden aan een betaalbare commerciële verkoopprijs. In 1991 lanceerde de firma van Ratingen dan haar eerste betaalbare friteuse met koude zone voor de consument, onder de merknaam Fritel. De merknaam moest voor de consument meteen de link leggen met frietjes, en bovendien moest het een naam zijn die goed uitspreekbaar was in het Nederlands, het Frans, het Duits en het Engels. Met de lancering van Fritel had Limburg overigens plots twee friteusemakers binnen de provinciegrenzen. In Tongeren produceerde Nova eveneens frietketels voor de consumentenmarkt. Aanvankelijk was Fritel wel het kleine broertje van Nova. Maar daar kwam heel snel verandering in. Terwijl Nova het in de jaren negentig almaar moeilijker kreeg, ging het Fritel voor de wind. In 1997 werd Fritel marktleider in België en nog een jaar later kreeg het in Nederland een onderscheiding: "Goedgekeurd, Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen' van het Keurmerkinstituut Konsumentenproducten. Deze onderscheiding geniet een grote naambekendheid (98 procent) en wordt bovendien beschouwd als een blijk van grote waardering omdat het Keurmerkinstituut heel spaarzaam omspringt met zo'n onderscheiding. Fritel was de eerste, en blijft tot op heden de enige friteuse die deze onderscheiding heeft gekregen. Sinds 1997 volgen de vernieuwingen aan de Fritel-friteuse elkaar in snel tempo op. In 1997 werd het gepatenteerde Click System ontwikkeld waardoor het voor de eerste keer mogelijk was om een koude zone friteuse uit te rusten met een perfect sluitend filterdeksel. In het jaar 1999 ontwikkelden de ingenieurs van Fritel het eveneens gepatenteerde Covering System waardoor het verwarmingselement afgedekt wordt en er geen vuile hoeken in de kuip meer zijn. In 2001 volgde een nieuwe uitvinding met het Turbo Safe frying –systeem. Daardoor is het bakproces tot 50% sneller dan bij andere friteuses. Bovendoen controleert dit systeem de koude zone volledig, zodat er geen gevaarlijke spatten meer zijn en laat het toe om vast frituurvet te smelten in een koude zone friteuse. Alleen bij Fritel is bakken met vast vet mogelijk. Fritel toonde meteen aan dat een Europese producent van huishoudelektrotoestellen nog toekomst heeft. En dat terwijl het en der in Europese producenten aan het vechten waren om het hoofd boven water te houden of zwaar te lijden hadden onder de concurrentie vanuit Azië. De oplossing van Fritel: alles zetten op ontwikkeling en onderzoek onder het eigen dak, en de productie van de friteuse uitbesteden. Dertig procent van de omzet in friteuses wordt overigens gerealiseerd in het buitenland. Fritel exporteert naar een rist Europese landen zoals Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Zwitserland en Portugal en zelfs naar zeer exotische bestemmingen zoals Thailand. In dit Aziatische land is een Fritel zelfs een statussymbool geworden, stelt Joseph van Ratingen. Volgens dochter Cindy staat Fritel voor de combinatie van hoge kwaliteit, gebruik- en onderhoudsvriendelijkheid, betrouwbaarheid, design en de hogere prijsklasse. Zij is er trots op dat in Nederland Fritel de 'Rolls Royce onder de friteuses' wordt genoemd. En de Fritel wordt ook op die manier door de winkeliers aan de consumenten verkocht. Wat de toekomst zal brengen? Cindy laat meteen verstaan dat Fritel op eigen kracht wil blijven groeien. Streefdoel is een jaarlijkse groei van Fritel tussen 10 en 20 procent. 'Natuurlijk zijn er al enkele grote merken komen vragen of wij geen interesse hadden om voor hen een friteuse te ontwerpen en te produceren, wat zou resulteren in een order van honderdduizenden friteuses'. Maar Cindy van Ratingen is niet geïnteresseerd in dergelijke voorstellen die voor een explosieve, maar onzekere e, korte groei zouden kunnen zorgen. Cindy van Ratingen zet zelfzeker de groeilijnen voor Fritel uit. Haar absolute prioriteit, naast kwaliteitsbewaking, is dat de consumenten en haar klanten onder alle omstandigheden tevreden zijn over hun Fritel-friteuse. 'Ik sta erop dat elke brief van een consument die een Fritel in huis heeft binnen de 48 uur wordt beantwoord', zegt ze. En om te weten wat de consument nu echt vindt van de friteuse, legt Cindy van Ratingen niet enkel haar oor te luister bij haar verkopers en de handelaars maar ook bij de consumenten zelf. Zeker een keer per maand trekt ze er zelf op uit om in elektrowinkels het gebruik van de Fritel te demonstreren. Het verleden heeft de familie van Ratingen geleerd dat er goed geluisterd moet worden naar de consument. Zo bleken de consumenten zich in de jaren 1991 tot 1998 voornamelijk aangetrokken te voelen tot Fritel omwille van de onderhoudsvriendelijkheid. Inmiddels is de onderhoudsvriendelijkheid een algemeen goed geworden en wil de huidige consument sneller, gezonder en veiliger frituren. En daar speelt Fritel met de innovaties van de jongste jaren op in.