U bent hier : Producten > Zoeken per categorie > Friteuse > art. 138415

 

FRITEL Frytastic 5371

Toepassing : huishoudelijk
Inhoud : 4 L
Vermogen : 3200 Watt

        
Minder vette frietjes dankzij veel kortere baktijd.
Tot 50% sneller dankzij verwarming op 2 niveaus.
Energiezuinig : Zelfde bakresultaat met 50% minder electriciteitsverbruik.
Milieuvriendelijk : Olie gaat tot 3x langer mee = minder restafval.
Dankzij het gepatenteerde "Click System®" hangt er geen vuile weer­stand meer over de kuiprand.

Gemakkelijk demonteerbaar
In een handomdraai kunt u de weerstand met het "Click System®" uit de kuip nemen en weer in elkaar zetten.

Gemakkelijk te reinigen
Dankzij het "Click System®" geen onbereikbare vuile hoeken meer rond de weerstand.

Controle van condensatiewater
Gepatenteerd systeem waarbij een opvangbakje het condensatiewater op­vangt over de volledige breedte van het filterdeksel, van zodra het deksel ge­opend wordt.

Opvang voor 30 bakbeurten
Het opvangbakje kan het condensatie­water van ruim 30 bakbeurten op­vangen en blijft steeds horizontaal staan, ongeacht of het deksel open of gesloten is.

Eenvoudig te reinigen
Het opvangbakje kan eenvoudig met een doekje gereinigd worden of kan samen met het filterdeksel afgenomen en gereinigd worden in de vaatwasser.
SDS is een Europees Selectief Distributie Systeem (SDS) voor exclusieve producten van hoogwaardige kwaliteit.

Deze producten zijn enkel verkrijgbaar bij geselecteerde distributeurs. De SDS producten worden op deze website aangeduid met een ROOS.

Voor meer informatie over deze producten en over dit Selectief Distributie-systeem kan u ons steeds contacteren.
Quick Lock
Dankzij dit systeem heb je niet langer een muntstuk nodig om het mes van je allessnijder los te maken. Draai de knop eenvoudig een kwartslag naar rechts en het mes is los. En bovendien kan je het mes nu ook veilig vasthouden terwijl je het reinigt.
Intelligent snijden.

Door het unieke veermechanisme past de Genio slede zich moeiteloos aan elke vorm aan zodat steeds een perfect resultaat bekomen wordt.
Principe warme stoom
Dankzij het nieuwe "Safe Heating" systeem warmt het water op tot 100°C. De warme stoom die vrijkomt is daardoor 100% bacterie- en kiemvrij. Waterhardheid heeft hierbij geen invloed op stoomproductie en energieverbruik.
Principe bevochtiging met filtermat
De lucht wordt door de vochtige filtermat aangezogen, waardoor een optimale luchtbevochtiging wordt bereikt. Gelijktijdig wordt de lucht ook ontdaan van rondzwevende stofdeeltjes.
Principe bevochtiging met ultrasoon technologie
D.m.v. trillingen met hoge frequentie wordt water omgezet in een fijne nevel. Deze nevel wordt optimaal opgenomen door de lucht = adiabatisch effect. Er vindt geen druppelvorming plaats en er wordt zeer weinig energie verbruikt.
Principe bevochtiging met ultrasoon technologie met voorverwarming

D.m.v. trillingen met hoge frequentie wordt water omgezet in een fijne nevel. Deze nevel wordt optimaal opgenomen door de lucht = adiabatisch effect. Er vindt geen druppelvorming plaats en er wordt zeer weinig energie verbruikt.

De unieke combinatie van de ultrasone technologie met voorverwarming (tot 80°C) zorgt voor een dubbele preventie tegen bacteriën en virussen en voor een snellere bevochtiging. Er wordt iets meer energie verbruikt.
Principe luchtwasser + ionisatie
De lucht wordt aangezogen door een ventilator. Het stof en vuil kleeft aan de schijven. Deze worden gewassen in een waterbad, al dan niet geïoniseerd (afhankelijk indien met of zonder ISS stick gebruikt). Vervolgens wordt de lucht optimaal bevochtigd opnieuw de omgeving in geblazen. Geen filters of chemicaliën nodig.
Bewaar dit toestel voor de vergelijkingstabel

Alle kenmerken

Toepassing
huishoudelijk
Inhoud
4 L
Vermogen
3200 Watt
Vorm
rechthoekig
Kleur
inox / antraciet metallic
Afwerking (mantel / handgrepen / deksel)
inox / kunststof / inox
Filterdeksel met permanent metalen filter en kijkvenster
Stofdeksel
Automatisch filterdeksel
Regelbare thermostaat
Inox kuip
Korfgreep inklapbaar
Cool Wall mantel
Cool Touch handgrepen
Koude Zone
Turbo SF® System
Frytastic®
Vetsmeltstand (vast vet)
Click® System
ACC® System
Volledig demonteerbaar
Extra Veiligheid
2 intelligente veiligheden :
- Automatische uitschakeling na 2 uur niet gebruik
- Uitschakeling bij foutdetectie.
Vaatwasserbestendig
Diversen
Geluidsignaal zodra de gewenste temperatuur bereikt is en bij het in- en uitschakelen
Afmetingen
38 x 24,5 x 31 cm
Gewicht
3,6 kg
Garantie
10 jaren
Artikelnummer
138415
EAN-code
5410585384153

Een winkel in uw buurt

Uw land   Uw postcode  

Downloads

  • Voor het bakken van verse frietjes kies je best voor een grote bloemige aardappel (vb. Bintje, Agria, Santé, Victoria, Astrix, Fontane, Markies, Ramos,;..)
  • Kies een goede kwaliteit frituurolie. Met een FRITEL friteuse met Turbo SF" Systeem mag u ook frituren met frituurvet.
  • Laat het mandje met frietjes NOOIT boven de friteuse hangen na de bakbeurt, anders worden de frietjes slap.
  • Bak NOOIT twee verschillende producten in dezelfde bakbeurt. Dus geen frietjes en kroketjes bij elkaar.
  • Ververs de olie (of het vet) na ongeveer tien bakbeurten.
  • Vul het mandje MAXIMAAL tot 2/3. Grotere porties geven een minder krokant resultaat.
  • Als u diepvriesfrietjes bakt, zorg er dan voor dat er GEEN ijs in de olie terecht komt. Schudt eerst het ijs van de frietjes af.
  • Kies om te frituren bij voorkeur plantaardige frituurolie, zoals arachideolie, koolzaadolie, maïsolie of zonnebloemolie. Oliën rijk aan verzadigde vetzuren zijn minder geschikt (ook al zijn ze bestand tegen hoge temperaturen).
  • Zowel voor de smaak als voor de gezondheid moet frituurvet regelmatig ververst worden. Het is tijd voor verse olie wanneer het vet donkerder en stroperig wordt en wanneer het sterk begint te ruiken. (gemiddeld na 8 tot 10 bakbeurten).
  • Bij het bereiden van verse frietjes is het belangrijk dat alle frietjes ongeveer dezelfde grootte hebben.
  • Bij het bereiden van verse frietjes, de frieten goed in koud water afspoelen om overtollig zetmeel te verwijderen (anders plakken de frietjes aan elkaar en bakken ze niet goed). Droog de frietjes goed af met een keukenhanddoek.
  • Doe na het bakken de frietjes in een kom met keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.
  • Laat frietjes tussen 2 bakbeurten nooit in de korf boven de olie hangen, dan worden ze slap.
  • Als frietjes aan de oppervlakte drijven zijn ze gebakken.
  • Bij het bakken van diepvriesfrietjes, dienen alle ijsresten van de frietjes ontdaan te worden om gevaarlijke spatten te voorkomen.
  • Kroketten hoeven niet voorgebakken te worden. Als ze aan de oppervlakte drijven zijn ze klaar.
  • -Voeg nooit zout of kruiden toe voor of tijdens het frituren
  • Klap de korfgreep pas terug dicht wanneer de olie volledig is afgekoeld (om smelten te voorkomen).
  • Vlees, kruiden, paneermeel,... zijn allemaal ingrediënten die de olie vervuilen. In dat geval dien je sneller het vet of de olie te vervangen.
  • Om geuren en smaakoverdracht te verminderen kan je na het bakken van geuraflatende ingrediënten een snee brood bakken. Deze absorbeert een groot deel van de geuren en de smaken die in de olie zouden kunnen achtergebleven zijn met een vorige bakbeurt. Je kan hiervoor ook een ajuin in schijven snijden en frituren, deze trekt dan smaken en geuren aan evenals overgebleven restjes die blijven drijven (bijvoorbeeld bij het bakken van vis in bloem, de ajuin neemt de geur en de smaak van de vis op en trekt de drijvende bloem aan).
  • Versgesneden frietjes kunnen niet ingevroren worden, maar versgesneden frietjes die reeds zijn voorgebakken op 150°C kunnen wel ingevroren worden.
  • Als je de friet na het voorbakken kan platknijpen is de friet klaar voor het afbakken. Best laat je tussen het voorbakken en afbakken de frietjes wat afkoelen.
  • Als het frituurvet begint te schuimen is het aan vervanging toe.
  • Na het bakken van kroketten is het aangeraden om het vet te filteren. Zoniet zullen er bij de volgende bakbeurt kleine stukjes paneermeel aan de frietjes blijven kleven.

Veelgestelde vragen